Salı, Ocak 09, 2007

Makina Muhendisleri Odası Oda Komisyonları

- ENDÜSTRİ -İŞLETME MÜHENDİSLERİ MESLEK DALI ANA KOMİSYONU (EİM-MEDAK) - UÇAK-HAVACILIK ve UZAY MÜHENDİSLERİ MESLEK DALI ANA KOMİSYONU (UHUM-MEDAK)- ÖĞRENCİ-ÜYE KOMİSYONU
- AİTM KOMİSYONU
- MEKANİK TESİSAT KOMİSYONU
- DOĞALGAZ KOMİSYONU
- EKONOMİK, DEMOKRATİK VE ÖZLÜK HAKLARI ve İŞSİZ MÜHENDİSLER KOMİSYONU - MÜHENDİS ve MAKİNA DERGİSİ YAYIN KOMİSYONU
- ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ YAYIN KOMİSYONU
- TESİSAT MÜHENDİSLİĞİ DERGİSİ YAYIN KOMİSYONU
- GENEL YAYIN PLANLAMA ve EŞGÜDÜM KOMİSYONU (GYPEK)
- AB TEKNİK MEVZUATI ve CE UYGULAMALARI KOMİSYONU
- ASANSÖR KOMİSYONU

Oda Yönetim Kurulu çalışmalarına yardımcı olmak amacıyla uzmanlık komisyonları kurulmaktadır. Komisyonlar sürekli ve süreli olmak üzere iki grupta toplanmaktadır. Sürekli komisyonlar yönetmelikleri gereği her dönemde kurulmaktadır. Süreli komisyonlarsa Oda Yönetim Kurulu Çalışma Programında belirtilen değişik alanlardaki çalışmaları yaşama geçirmek üzere dönem başında inceleyeceği konu, üye sayısı, çalışma süresi belirlenerek kurulmaktadır. Sürekli Komisyonlar
1. Meslek Dalı Ana Komisyonları :

Makina mühendisliği dışındaki üyelerimizin arasında örgütlenme ve dayanışmayı güçlendirecek politikaların oluşturulması, meslek dalına özgü çalışmaların yapılması, bilgi ve deneyimin oluşturulması, meslek dalının geliştirilmesi, düzeyinin yükseltilmesi ve çıkarlarının korunmasına yönelik çalışmalar yapma üzere kurulmaktadır.
2. Endüstri-İşletme Mühendisleri Meslek Dalı Ana Komisyonu (EİM MEDAK)

3. UÇAK-HAVACILIK ve UZAY MÜHENDİSLERİ MESLEK DALI ANA KOMİSYONU (UHUM-MEDAK)

4.Genel Yayın Planlama Eşgüdüm Komisyonu:Oda’nın yayımcılık alanında yaptığı çalışmaların yürütülmesinde planlama ve eşgüdüm yapmak üzere kurulmaktadır.

5. Yayın Komisyonları : Odamızın çıkarmakta olduğu süreli yayınlarla ilgili yayın politikalarını oluşturmak, yayın programını ve dergi içeriğini belirlemek ve gelen makalelerle ilgili ön değerlendirme yapmak üzere kurulmaktadır.

6. Mühendis ve Makina Dergisi Yayın Komisyonu

7. Endüstri Mühendisliği Dergisi Yayın Komisyonu

8. Tesisat Mühendisliği Dergisi Yayın Komisyonu Süreli Komisyonlar

1. ÖĞRENCİ-ÜYE KOMİSYONU : Üniversitelerin Makina- Endüstri- Sanayi- İşletme- Uçak- Havacılık bölümlerinde okuyan öğrencilerin Oda ile ilişkilerinin okul yıllarında kurulmasını ve geliştirilmesini sağlamak; öğrencilerin staj ve bitirme projelerine yardımcı olmak, teknik ve sosyal etkinliklere katkı koyabilmek ve bu etkinlikleri Oda ile birlikte organize edebilmek, ayrıca öğrencilerin birer yetişkin mühendis olarak mezun olmaları için çalışmaları organize edebilmek ve mezun olduktan sonra piyasada özlük haklarına daha iyi sahip çıkabilmeleri için koşulların sağlanmasını ve çözümlerin üretilebilmesini öğrenci- Oda işbirliği şeklinde organize etmek amacıyla kurulmuştur.

2. Ekonomik-Demokratik ve Özlük Hakları ve İşsiz Mühendisler Komisyonu : Kamu ve özel sektörde çalışan üyelerimizin çalışma koşullarına bağlı olarak ortaya çıkan sorunları ile ilgili çalışmalar yapmak, bunların çözümüne ilişkin projeler geliştirmek, gerektiğinde hukuksal girişimlerde bulunmak için kurulmuştur.

3. AİTM Komisyonu : Sanayi Bakanlığı’nın LPG Araç Dönüşüm ve A.İ.T.M. Yetki Belgesi Verme ve Vizeleme işlemlerinin Odamıza devredilmesinden sonra önem kazanan bu konu zaman içerisinde bazi sorunları da gündeme getirmiştir. A.İ.T.M. ve LPG Araç Dönüşüm Komisyonu, bu sorunlara acilen çözüm bulunması için gerekli çalışmaları yapmak amacıyla kurulmuştur.

4. Mekanik Tesisat Komisyonu:Genelinde makina mühendisliği, özelinde tesisat mühendisliği ahlakı ile ilgili hususların MMO önderliğinde sektörle ilgili sivil- resmi kurum ve kuruluşların görüşlerinin de alınarak MMO Tüzük ve Yönetmeliklerinde ödül ve yaptırımları ile birlikte düzenleyip uygulamak, tesisat mühendisliği alanında mevcut olan üst yapının gözden geçirilerek mevcut kanun, yönetmelik, standart ve yapı katlarını uluslararası yapıya uygun hale getirmek, tesisat mühendisliği alanında kavram kargaşasının önüne geçilerek "dil birliği" çalışmalarını ivedilikle başlatmak ve tesisat konusunda ortak bir dil yaratmak ve standart, kalite, belgelendirme vb. sistemlerin Birlik Mevzuatıyla uyumlaştırma çerçevesinde tüm ilgili kesimlerin yer alacağı Ulusal Akreditasyon Kurul ve alt kurumları oluşturulması için gerekli çalışmalar yapmak

5. Doğalgaz Komisyonu

6. Asansör Komisyonu